Når jeg var i Caxias med Thea og hun var her, hadde vi det så utrolig gøy. En uke jeg aldri vil glemme!

Plis, se på alt annet enn trynet mitt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
JEG SKAL SNART HJEM! Herregud, følelsene er både gode og dårlige.  Eventyret går faktisk mot slutten..


 

 

 
Hei!!! itter i skrivende stund på rommet mitt og utnytter det at jeg faktisk har et eget rom for siste gang på .... 2 måneder?  Nyter det med verdens verste (værste?) hengover og film. Hehe. Neida. Joda. Neida. 

Har vertfall (værtfall? herregud hjææælp) koset meg maasse denne uken jeg har bodd hos familien Thielke. For en herlig familie, masse kjærlighet og en personlighet laget av gull. Nå har jeg to brasilianske familier jeg er veldig glade i, selv om jeg selvfølgelig får mere kontakt med den første "ordentlige" familien min. 

Fredag var siste skoledag her... Tenkte at siden jeg bare hadde vært her i en uke, skulle det ikke bli noe problem å si hade. Men herregud for et mareritt. Å si hade for aller siste gang og vite at du muligens aldri vil møte de mer var kjempetrist : -(  Veldig lett å bli glad i disse brasilianerne ♥

Ellers, har uka mi som sagt gått fortere enn du rekker å snu deg. Har vært en hel masse på shopping. Har faktisk nesten bare kjøpt gaver til dere der hjemme, der er vell ikke værst (verst?)? elv om det selvfølgelig ble litt på med selv også, hiiiiiihi. 

Oki. Her kommer bilder fra oppholdet mitt. Og NEI du trenger ikke å minne meg på at det er .litt.mye.mat.

Denne resturangen (Croasonho) dro vi på flere kvelder, for herreguuuuud så himmelsk god mat. 


Fikk ny uniform. Elsket virkelig skolen min her! Myyye bedre enn den jeg går på hjemme i Ipê. Uniformen var til og med frivillig, tommel opp!


Heeeeehe. Enda en dag på Croasonho. Denne gang med sjokolade. HERREGUD DEN va så GOOOOO


Ooooog en Pina Colada, kjeeempegod!


Isyoghurt med nøtter og forskjellige frukter ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH NaM


Nesten hver dag. Neida. Klarte å holde meg i skinner, tror jeg......


Klassen min som jeg ble så kjempeglad i. Her med spansklæreren vår.


suprise. Matbilde, igjen. Kinaresturang denne gangen. Fy så lenge siden og fy så godt!!


klar for feeeezzzzzzztNå skal jeg dra rompa opp og dra til busstasjonen for å kjøpe bilett til imorgen. 7 timer med buss, jippi. Og foresten, norskkurs tas godt imot når den tid kommer og jeg skal hjem......
Kommer frem. Dror jeg la fra meg svineriet av omgangssyken hjemme i Ipê også, heldigvis. Har det kjempebra, trives veldig godt med min nye ster! Herregud, jeg er så lykkelig for tiden, haha. Påska her er bare kjempekoselig, og kunne lett byttet den ut med hytteturen hjemme ;-) Neida joda neida.  Iallefall, butikkene er kjempekoselige og ser slik ut:

Ellers, er som sagt denne høytiden mer eller mindre tilbragt i kirka aka treningssenter. Du setter deg og reiser deg, setter deg og reiser deg om og om igjen. Et eller annet om respekt for Jesus. Den andre timen av gudstjenesten forgikk ute, med teater osv. Folk knelet stort sett hele tiden der også (bilde nr. 2). Her, på bilde nr. 1 deltok mine to veninner i gudstjenesten og gikk med "busker" de duppa i vann og dusjet utover oss: 

Etterpå var det nattverd (de har nattverd på hver eneste gudstjeneste), og GUD så mange folk og GUD så mye venting. Ikke nok med det, men de fortalte meg at vinteren var kommet, så jeg tredde på meg langermet genser og skjerf. Gjett om denne ventinga føltes som en evighet i denne stekende sola:Men, endelig fikk jeg "kjeksa" mi, haha. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjevest, ikke sant? ;)) Veldig fornøyd aka veldig sulten. Kunne gjerne tatt helle skåla, jeg


Avsluttet dagen med å kysse Herren (veldig viktig  sak), her er min v. søster på vei ned til .. magen?;)


Vell, nå  skal jeg se en film med vertsøster før jeg tar kveld. Ingen påskeferie her gitt. Imorgen er det rett til kirka på nytt, men føler jeg har gjort mitt der og fikk avtalt med vertsmor at jeg hadde vært flink pike og dermed ikke trenger å gå i morgen.  

 
Trodde jeg var over de fleste kultursjokkene og var ikke forberedt på noen flere "overaskelser" og trodde jeg hadde vent med til de fleste forskjellene. MEN påska. Herregud for en forskjell fra hjemme. Denne høytiden er 10 ganger større en julen. WHAT??
Herregud, som tiden fly i fra meg! Hvor ble det av all den tiden jeg hadde?? Jeg har knappe tre måneder igjen her i Brasil, og jeg kjenner allerede at jeg kommer til å føle et stor savn. Den herlige temperaturen. Bassenget hver uke. Verdens herligste vertsfamilie. Verdens søsteste hund. Vennene mine. Spise is hver dag. Alle feiringene. Strendene. Brasil.

Meeeen, for å se det på den andre siden blir det nok også veeeeldig godt å komme hjem. Møte verdens beste venner jeg har der hjemme. Møte verdens beste familie. Rett og slett og komme tilbake til det samme gamle. 

Her er noen av mine planer fremmover, gleder meg kjeeeempemye :-D : 

  • Mini utveksling. Reiser til  Santa Maria med buss med de ande utvekslingsstudentene fra byen min. Oppholdet er fra 14.04 - 22. 04 om jeg ikke tar helt feil.
  • Norsk besøk. Thea, som jeg reiste med sammen med tar turen hit 03. - 10. mai eller 12. - ? mai. Blir morsomt å møte henne igjeeen :-D
  • Amazonias. Herreguuuud som jeg gleder meg (om det blir noe av det). Reiser med AFS 19. - 28. mai. Utvekslingsstudenten Emma som bor i samme by som meg reiser også. Og Thea fra Vitoria. Wii!!
  • Paraguay. Dagstur til Paraguay med vertsøster og vertsmamma. Gleder meg!! Enten i slutten av mai, etter jeg kommer hjem fra Amazonias eller i starten av Juni.
  • Handle gaver. Plutselig er det Juni og jeg må begynne å se meg hjem. Herregud som jeg gleder meg til å plukke ut gaver til de beste menneskene på jord ♥Hallo i luken. Her kommer en lengre oppdatering, engentlig bare skriblerier for familien min der hjeme. Som det B - mennesket jeg er, skulle jeg egentlig vært i drømmeland for over en time siden, men siden blogglysten kommer nå, må jeg nesten bare gi etter. Hehe, oooook: 

Påska er alltså ankommet og butikkene er fylt med påskeegg og masse, masse sjokolade. Påskeegg pakket inn i de fineste papir, hengt opp rundt omkring i hele butikken gir deg faktisk en påskefølelse, en litt annerledes en selvfølgelig.

Påskeeggene her er ikke som hjemme. De har ikke fine, dekorerte påskekyllinger og blomster på utsiden. På innsiden venter det deg heller ikke noe spennende. Tomme påskeegg. Hva i all verden tenker du sikkert. Men joda - de er faktisk helt fantastiske. Laget av verdens herligste, mørke sjokolade, med et lag av hvit, kremet sjokolade på innsiden. Med andre ord; et gigantisk kinderegg uten denne dingsen inni.

Kirka er også en stor del av denne sjokoladetiden. Det er bare å hive på seg noen brukbare klær og traske inn i kirka. (Merk: 5 ganger på en uke). Og for ikke å glemme den busken med trær du må ta med deg inn. For meg føltes det ... rart? Overdrevent? Idiotisk? Men som en perle på en snor, godtar jeg selvfølgelig deres måte å takle denne høytiden på og viser min dypeste respekt uansett hvordan det måtte være. Hehe. 

Nå skal jeg legge meg. Et kjedelig innlegg uten bilder. Skal få tatt noen bilder og legge ved i et innlegg snart. God natt. Og ikke minst: God påske, uansett hvordan du måtte feire den!hits